Kuyt (34) stopt na 104 interlands bij Oranje

3 oktober 2014, 07:59

De imposante interlandcarrière van Dirk Kuyt zit erop. De 34-jarige aanvaller heeft besloten om per direct een punt achter zijn Oranje-loopbaan te zetten. "En dat afscheid valt me zwaar. In één klap ben ik geen international meer, maar Oranjefan", zegt de 104-voudig international in De Telegraaf.

Kuyt debuteerde ruim tien jaar geleden, in september 2004, in de nationale ploeg. Hij ontwikkelde zich daarna tot een vaste waarde en kreeg veel waardering van met name supporters en teamgenoten. Kuyt maakte de WK's van 2006, 2010 en 2014 mee en was ook van de partij op de EK's van 2008 en 2012. Tijdens het afgelopen WK in Brazilië maakte hij veel indruk door zich als vleugelverdediger in de basiself te knokken. In de achtste finale tegen Mexico (2-1) speelde hij zijn honderdste interland, zijn laatste duel was vorige maand tegen Italië.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Utrecht en Liverpool geeft zijn geringe uitzicht op speeltijd onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink als voornaamste reden voor zijn besluit om te stoppen. "Het is allemaal nog heel vers. Wat ik vooral zal missen? Alles. Maar het kippenvel tijdens de volksliederen misschien nog het meest. Ik heb spelen voor mijn vaderland als de allergrootste eer beschouwd en ben daar dankbaar voor."

Kuyt hoopt binnenkort afscheid te kunnen nemen van de fans. "Ik heb altijd hun steun gevoeld en ze hebben in steden en stadions waar we speelden voor een geweldige sfeer gezorgd. Met Guus Hiddink heb ik de laatste dagen nauw en respectvol contact gehad. Hij doet zijn best om me een mooi afscheid te bezorgen. Geweldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen