Sigthórsson: "Ik zoek bij Ajax naar de flow van IJsland"

12 oktober 2014, 12:31

Kolbeinn Sigthórsson werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, waar hij drie jaar op rij kampioen van Nederland was geworden. Ondanks de nodige interesse voor de 24-jarige spits bleef hij echter in Amsterdam spelen. Hij krijgt dit seizoen van trainer Frank de Boer steevast de voorkeur in de spits, maar kan dit nog niet echt uitbetalen op het veld. "Ik zoek bij Ajax nog naar de flow van IJsland."

Hij voelt zich naar eigen zeggen op fysiek en mentaal vlak sterker dan ooit, maar heeft de smaak dit seizoen - op zijn drie doelpunten in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (2-5) na - nog niet echt te pakken. "Ik vind ook dat ik meer goals kan en moet maken", zegt Sigthórsson in VI over de kritiek op hem en zijn geringe doelpuntenproductie. "Met mijn kwaliteiten en gezien het aantal kansen dat ik hier krijg, moet ik als aanvaller van de beste club in Nederland ongeveer twintig keer kunnen scoren."

Aan zijn wilskracht ligt het absoluut niet, stelt Sigthórsson: "Zonder geforceerd naar doelpunten op zoek te gaan, ben ik ontzettend gedreven", aldus de IJslandse spits, die zijn prestaties bij de nationale ploeg ook in het shirt van Ajax wil laten zien. "Ik zoek bij Ajax nog naar de flow die ik in het nationale team van IJsland wel heb. Dat gevoel dat je weet dat je iedere wedstrijd gaat scoren. Dat heb ik hier nog niet, maar ik voel dat ik er wel bijna ben", aldus de Ajacied.

Komende maandag speelt Sigthórsson in Reykjavik met IJsland tegen het Nederlands elftal, in de EK-kwalificatiereeks.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen