De Boer verwacht 'heel professioneel' FC Barcelona

21 oktober 2014, 20:33

In Spanje wordt reikhalzend uitgekeken naar komende zaterdag, als FC Barcelona en Real Madrid het in La Liga tegen elkaar opnemen. Eerst wacht de Catalanen dinsdag nog een duel met Ajax in de Champions League. Ajax-coach Frank de Boer denkt dat de Clásico al door de hoofden van de tegenstanders spookt, maar verwacht desondanks een 'heel professioneel' FC Barcelona te treffen.

"Natuurlijk lopen ze hier in hun hoofd al met El Clásico. Het gaat er al drie weken over", zei De Boer vlak voor de aftrap (20.45 uur) van het Champions League-duel in Camp Nou tegen Sport1. "Het begon met vier pagina's in de sportkrant El Mundo Deportivo en nu zijn het er al tien. En na deze wedstrijd zelfs twintig. Dus het leeft wel. Maar ik verwacht dat zij professioneel genoeg zijn om dit duel heel professioneel aan te pakken."

Vorig seizoen won Ajax in de ArenA met 2-1 van FC Barcelona. "We hebben toen aangetoond hoe we ze moeten bestrijden. Dat wil ik vanavond weer zien. In een andere manier geloof ik niet", vervolgde De Boer. "We zullen onze momenten pakken en hoog druk zetten, maar er zullen ook fases komen waarin we worden teruggedrongen. Dan moeten we compact spelen en onze duels winnen. En als je dan de bal verovert, dan moet je je eigen spel durven spelen. In het verleden hebben we daarin tegen Real Madrid verzaakt en dan heb je ook niets in de melk te brokkelen. Hopelijk krijgen we net zo'n duel als in de ArenA, maar zij zijn op oorlogssterkte en moeten winnen. Het zal dus lastig genoeg worden, maar het gaat erom dat we met overtuiging spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen