De Boer berust: "Dit zijn gewoon de verhoudingen"

21 oktober 2014, 23:43

Ajax-coach Frank de Boer berust in de nederlaag die zijn elftal dinsdag leed in de Champions League tegen FC Barcelona. In Camp Nou verloor de kampioen van Nederland met 3-1.

"Dit zijn gewoon de verhoudingen", sprak De Boer na afloop tegen de NOS. Vlak nadat hij al de aansluitingstreffer had gemaakt, kreeg Anwar El Ghazi nog wel een mogelijkheid voor de gelijkmaker. De Boer: "Voor hetzelfde geld sta ik hier met een brede grijns als hij ook nog de 2-2 maakt bij die individuele actie, maar dat was zeker niet verdiend geweest."

De Boer zei voor de aftrap dat zijn spelers hun eigen spel moesten durven te spelen. Daar zag de oefenmeester voor rust weinig van terug. "Je moet respect hebben voor de tegenstander, maar er zijn grenzen. Na rust heb ik een strijdbaar Ajax gezien en daar begint het mee. In de eerste helft was het zeker geen wedstrijd. Die moeten we maar snel vergeten. We konden het spel totaal niet maken."

In de pauze liet De Boer zijn ontevredenheid ook merken aan de selectie. "Ze moesten er natuurlijk wel in geloven. Barcelona voetbalde al met de klassieker zaterdag tegen Real Madrid in het hoofd. Dat kon je later ook nog aan hun wissels zien. Als we snel 2-1 zouden maken, had er misschien wat paniek bij Barcelona binnengeslopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen