Suarez voor even terug bij Ajax: "Ben de club dankbaar"

2 november 2014, 10:18   Bijgewerkt: 2 november 2014, 10:24

Luis Suarez maakte zaterdagavond voor de tweede keer zijn opwachting voor FC Barcelona, maar wist ook voor de tweede maal geen punt te pakken. In het eigen Camp Nou werd verrassend met 0-1 verloren van Celta de Vigo. Suarez beleefde zodoende een uiterst teleurstellend thuisdebuut, in aanloop naar het weerzien met zijn oude club Ajax in de Champions League.

De thuisnederlaag bracht veel frustraties teweeg bij Suarez en co. "We creëerden veel kansen, maar de doelman wist alle schoten te stoppen. Voetbal is oneerlijk. Maar we moeten de kop omhoog houden en doorgaan", aldus de Uruguayaan, die vorige week tegen Real Madrid (3-1 verlies) terugkeerde na een maandenlange schorsing. Hij voelt zich steeds beter: "Vorige week werd ik moe in de tweede helft. Dit keer voelde ik me beter, ik was rustiger aan de bal."

Suarez neemt het komende woensdag in de Champions League op tegen zijn oude club Ajax. Hij koestert warme gevoelens bij zijn voormalig werkgever: "Ik ben Ajax heel dankbaar. Het is mooi om er terug te keren. De club heeft me veel gegeven en heeft me bovendien geholpen om te groeien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen