Cambuur-trainer De Jong: "Genoten van Ajax"

Ger
7 november 2014, 15:14

Henk de Jong heeft woensdagavond met veel plezier gekeken naar de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Barcelona. De trainer van SC Cambuur was onder de indruk van de eerste helft van de Amsterdammers, die zondag in de Eredivisie de tegenstander van de Friese club zijn.

"Ik heb voor de tv zitten te genieten. Met name in de eerste helft heeft Ajax het heel goed gedaan en hadden ze ook meer verdiend. In Europese wedstrijden ben ik altijd voor de Nederlandse clubs, dus het is jammer dat ze geen punten hebben gepakt", zegt De Jong op de clubwebsite. De oefenmeester verwacht dat zijn ploeg het zondag lastig gaat krijgen. In de anderhalf jaar dat Cambuur weer actief is in de Eredivisie won het nog niet van een club uit de traditionele top-drie. "Dat heeft in de eerste plaats met kwaliteit te maken, maar daarnaast was er bij ons ook te veel ontzag voor de grote clubs. In zulke wedstrijden zijn we als club veel te bescheiden."

"Het is gewoon één van de 34 wedstrijden, dus ook dan moeten we brutaal zijn, ons eigen spel spelen en er vol op klappen. Dat kun je een wedstrijd ook verliezen, maar is de kans dat je wint een stuk groter. We gaan zondag met alles wat we hebben voor drie punten", aldus De Jong, die deze speelronde mogelijk geen beroep kan doen op Daniël de Ridder en Sander van de Streek. "Van die twee jongens is Daniël het grootste twijfelgeval. We gaan hier morgen pas definitief een beslissing in nemen, maar dat ziet er niet goed uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen