De Boer: "Van der Hoorn heeft het heel goed gedaan"

25 november 2014, 20:32

Frank de Boer heeft in de basisopstelling voor de uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain van vanavond (aftrap 20.45 uur) gekozen voor een centrale defensie met Stefano Denswil en Mike van der Hoorn. Niklas Moisander wordt, omdat hij bij een gele kaart geschorst is, uit voorzorg aan de kant gehouden. Dat maakt de weg vrij voor Van der Hoorn, die volgens De Boer de laatste tijd aardig aan de weg aan het timmeren is.

"Moisander is bij een kaart geschorst en we willen genoeg opties over hebben voor de laatste wedstrijd (tegen APOEL Nicosia, red.)", zo verklaart De Boer voor de camera van de NOS zijn keuze om Van der Hoorn te laten opdraven. "Mike heeft het de laatste weken heel goed gedaan. Het is een beloning voor zijn goede inzet en zijn optredens bij Jong Ajax. Op het moment dat het nodig is moet je hem ook gewoon opstellen, anders kan je hem net zo goed weg doen. Maar hij straalt veel zelfvertrouwen uit. Dit is voor hem natuurlijk een ander niveau dan normaal, maar hij mag het nu laten zien in de Champions League."

Een uitwedstrijd tegen PSG, een hoger podium is er bijna niet in het voetbal. "Dit soort wedstrijden is een mooie gelegenheid om je kwaliteiten te laten zien. Wat je op het hoogste niveau allemaal kan. Dat geldt voor het team, maar ook voor het individu", zegt De Boer, die Ricardo Kishna opstelt ten faveure van Anwar El Ghazi, die overbelast is en net als Moisander op scherp staat.

Kishna viel uitstekend in tegen sc Heerenveen (4-1) winst en diens zaakwaarnemer zou al gezegd hebben dat hij klaar is voor de Serie A. "Dan bedoelt hij waarschijnlijk over drie jaar", knipoogt De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen