De Boer waarschuwt: "ADO is moeilijker dan PSG"

Ger
28 november 2014, 14:58

Ajax hield deze week een vervelende smaak over aan de Champions League-wedstrijd bij Paris Saint Germain. De kampioen van de Eredivisie dacht in Parijs aanspraak te kunnen maken op één of meerdere punten, maar na het laatste fluitsignaal stond de ploeg met lege handen. Trainer Frank de Boer wil zich zondag in de Eredivisie op het veld van ADO Den Haag wél van de volle buit verzekeren, al verwacht hij een zware wedstrijd.

"Ik kan er nog steeds boos over worden. Vanmorgen hebben we er met de jongens over gesproken. Ook zij zijn tot die conclusie gekomen", zegt De Boer op de website van Ajax over de 3-1 nederlaag bij PSG. "We maakten zelf te veel fouten, ze werden niet eens opgedrongen door de tegenstander. Tijdens de wedstrijd hadden we onszelf moeten corrigeren. We kregen ruimte, hadden nog meer die goal moeten willen maken."

Naast de nederlaag vormde de zware blessure van Nicolai Boilesen een domper. De Deen is minimaal tien weken uitgeschakeld door een ingescheurde binnenband van zijn rechterknie. Tegenover het uitvallen van Boilesen staat de aanstaande terugkeer van Viktor Fischer, al sluit De Boer uit dat de vleugelspeler nog voor de winterstop in wedstrijdverband zijn rentree zal maken.

"Viktor komt steeds dichterbij. Het is mooi om te zien dat je hem moet afremmen", aldus De Boer. "Zijn niveau gaat ook omhoog. Hij maakt stappen. Vorige week stond hij bij een positiespel nog aan de zijkant, nu in het midden. Volgende week mag hij daadwerkelijk een partijspel meedoen."

Volgens De Boer zal Ajax het zondag moeilijker krijgen dan tegen PSG. "We zullen in Den Haag niet zo veel ruimte krijgen als dinsdag in Parijs." Met een zege blijven de Amsterdammers minimaal tot dinsdagavond de koploper. De Boer: "Dat is altijd leuk natuurlijk, zo wordt de druk op PSV nog hoger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen