Cruijff over Ajax en PSV: "Je moet duel willen killen"

Ger
1 december 2014, 09:06

Johan Cruijff heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de optredens van de Nederlandse clubs in Europa. Ajax verloor in de Champions League van Paris Saint Germain, terwijl een niveau lager Feyenoord won en PSV op een remise afsloot.

"Als je zo goed speelt als PSV, dan kan het niet zo zijn dat je met de rust met 3-2 achterstaat", laat Cruijff weten in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Maar als je weet dat de Portugezen gevaarlijk bij corners zijn en je geeft er toch drie of vier weg, dan heb je het niet helemaal goed begrepen. Hetzelfde geldt voor Ajax tegen Paris Saint Germain. Als je zoveel beter bent, dan moet je het afmaken en geen kansen weg gaan geven. Dan moet er zich binnen het team iets ontwikkelen dat je de wedstrijd wil 'killen'. Die instelling was er niet tegen de Fransen, maar ook niet tegen ADO."

Feyenoord toonde tegen Sevilla wel die wil. "De ploeg heeft alles gegeven. Alleen is een onderdeel van het profvoetbal dat je dat iedere wedstrijd weet op te brengen", aldus Cruijff. "Donderdag liep het vooral goed af, omdat Sevilla er meer een wedstrijd van maakte en Feyenoord voetbalde voor wat het waard was."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen