Ajax legt doelman Cillessen twee jaar langer vast

Ger
2 december 2014, 13:51

Ajax heeft met Jasper Cillessen een akkoord bereikt over een verlenging van zijn verbintenis. De doelman had bij de regerend kampioen van de Eredivisie nog een contract tot medio 2016. De nieuwe en verbeterde overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in op 1 november 2014 en loopt tot de zomer van 2018.

De 25-jarige Cillessen begon zijn loopbaan in het profvoetbal bij NEC. In 2011 stapte de sluitpost over naar Ajax, waar hij aanvankelijk genoegen moest nemen met een reserverol achter Kenneth Vermeer. Inmiddels is hij echter al geruime tijd de eerste keus onder de lat in het elftal van trainer Frank de Boer en is zijn concurrent naar Feyenoord vertrokken. Cillessen speelde tot nu toe 69 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax.

"Het is opnieuw een contract waaruit vertrouwen spreekt. Een contractverlenging bij Ajax blijft speciaal, vooral voor een jongen die toch van buitenaf is gekomen", zegt Cillessen op de website van de Amsterdamse club. "Ik ben blij en trots dat ik 3,5 jaar na mijn eerste contract nu alweer kan verlengen."

Cillessen werd met Ajax drie keer op rij landskampioen. Sinds vorig jaar is hij ook de vaste doelman van het Nederlands elftal, waarmee hij afgelopen zomer derde werd op het WK in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen