De Boer geniet van Ajax-jeugd: "Ziet er heel goed uit"

4 december 2014, 12:56

Ajax A1 bereikte vorige week dankzij een eclatante overwinning op de generatiegenoten van Paris Saint Germain de volgende ronde in de UEFA Youth Leauge. Het onderstreept de uitstekende prestaties van het jeugdteam van Ajax, dat ook overtuigend van AZ en Feyenoord won en bovenaan staat in de Junioren Eredivisie. De ijzersterke optredens van de Amsterdamse talenten zijn bij veel mensen niet onopgemerkt gebleven. Ook niet bij Frank de Boer, de coach van het eerste elftal.

De Boer is onder de indruk van de A1 van Ajax. "Het ziet er gewoon heel goed uit", zegt hij tegen Ajax TV over de jeugdspelers. "Ze hebben een hele mooie en goede selectie. Neem bijvoorbeeld Zakaria El Azzouzi, die een tijdje niet gespeeld heeft, maar wel zes keer scoort in een paar wedstrijden. Ze hebben gewoon heel goede spelers en daarnaast is de teamspirit in de selectie ook hartstikke goed. De resultaten zijn belangrijk, maar ze spelen ook gewoon erg goed voetbal."

A1-spelers Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri mochten onlangs een snuffelstage afwerken bij de eerste selectie. "Fysiek is het verschil nog groot, maar qua voetbalintelligentie doen ze niet heel veel onder voor de Ajax 1-spelers. Daarom zijn het ook talenten, natuurlijk. Deze week gaan de drie jongens weer meetrainen, zo proberen we ze stapje voor stapje wegwijs te maken in het profvoetbal. Dat is een stimulans voor alle ander jongens die er heel dicht tegenaan zitten", aldus De Boer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen