Effectief Ajax pijnigt Willem II met vijf treffers

6 december 2014, 22:39   Bijgewerkt: 7 december 2014, 01:15

Het is Ajax gelukt om in het spoor van koploper PSV te blijven. In eigen huis werd een slordig Willem II op overtuigende wijze verslagen. De doelpuntrijke wedstrijd, waarin twee Ajacieden nog hun competitiedebuut maakten, eindigde uiteindelijk in 5-0.

Effectief. Dat was de perfecte omschrijving voor de landskampioen zaterdagavond in Amsterdam. Want de thuisploeg speelde helemaal niet zo geweldig. Al na een paar minuten knikte Ben Sahar de bal op de paal, omdat zowel Thulani Serero als Ricardo van Rhijn niet scherp oogde. Willem II begon vrij sterk en zette voorin massaal druk. Ajax had daar moeite mee en kreeg in de beginfase nauwelijks kansen.

Na de theepauze ging de thuisploeg door waar het mee bezig was. Davy Klaassen gleed een strakke voorzet van Milik bij de tweede paal tegen de touwen. Willem II zakte wat meer in en wilde de schade liever 'beperkt' houden. Het tempo kwam ook wat lager te liggen, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. De passing werd slordiger en de gretigheid was een beetje verdwenen. Ajacieden Queensy Menig en Riechedly Bazoer maakten nog wel hun competitiedebuut. De Amsterdammers boekten uiteindelijk een overtuigende en doelpuntrijke zege tegen de club uit Tilburg en daarmee blijft Ajax azen op de koppositie van PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen