Stam: "Heb al mijn hele leven niks met schoolbanken"

9 december 2014, 08:03

Jaap Stam is gestopt met zijn cursus Coach Betaald Voetbal, omdat hij er simpelweg geen zin meer in had. Dat zegt de voormalig verdediger, die gezien werd als één van de mogelijke opvolgers van Frank de Boer bij Ajax, in AD Sportwereld. Stam voelde zich niet thuis in de schoolbanken, geeft hij aan.

"Ik ben in alles open, dus ook hierin. Ik heb al mijn hele leven niks met klassikale lessen, schoolbanken, groepsdiscussies, ik voel er me niet prettig bij. In de eerste maanden van de cursus probeerde ik me ertoe te zetten. Bij de cursus Trainer Coach 1 is me dat gelukt, maar wel met een jaar de pest in mijn lijf. Ik heb mezelf toen echt geforceerd. En nu ging het niet", legt de oud-speler van PSV, Ajax en AC Milan uit.

Welke gevolg zijn beslissing om de cursus te stoppen heeft op zijn toekomst als trainer, weet Stam niet. "Ik hoop op een oplossing. Maar het is bepaald niet zo dat ik over één nacht ijs ben gegaan. Ik heb goed nagedacht en aanvaard de consequenties van deze beslissing. Mijn ambitie is om hoofdtrainer te worden, maar dan wil ik niet eerst hier (een cursus in Zeist, red.) doorheen. Ik wil plezier hebben in mijn werk, ook tijdens de voorbereiding op een nieuw diploma. Dat plezier was er totaal niet, eerder het tegendeel, er ontstond tegenzin."

Mogelijk kan Stam via een individueel traject alsnog zijn cursus afronden. De KNVB moet hier een besluit over nemen. "Daar denken ze nog over na. Maar ik heb gezegd: als het niet kan, dan is het ook goed. Dan ga ik kijken welke route ik moet bewandelen. Misschien zijn er via het buitenland andere wegen, dat weet niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen