De Boer: "Cruijff mag zeggen en schrijven wat hij wil"

10 december 2014, 08:21

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf buigt Johan Cruijff zich vaak kritisch over het beleid en het spel van Ajax. De legendarische nummer 14 houdt de verrichtingen van de Amsterdammers nauwlettend in de gaten en schroomt niet om kritische kanttekeningen te plaatsen. Coach Frank de Boer heeft er geen problemen mee, maar vindt dat Cruijff niet altijd de vinger op de zere plek legt.

"Johan mag zeggen en schrijven wat hij wil. Alleen heeft hij niet altijd gelijk, soms ben ik het met hem oneens", stelt De Boer in het dagblad. De keuzeheer van Ajax hoorde onder meer aan dat Cruijff vond dat zijn ploeg te weinig winst haalde uit rode kaarten van de tegenstander. "We hebben tweemaal tegen tien man gestaan en in totaal zeven doelpunten gemaakt. FC Dordrecht kreeg rood in de 61ste minuut en daarna scoorden we driemaal en tegen Heerenveen vier doelpunten na rood (Luciano Slagveer, red.) in de 42ste minuut", weerlegt De Boer.

Met betrekking tot de cruciale Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia van vanavond (woensdag) zei Cruijff volgens De Boer zinnige dingen. "Maandag had Cruijff gelijk dat we het tegen APOEL Nicosia moeilijk krijgen als we spelen zoals in de tweede helft tegen Willem II. In de rust heb ik gezegd dat we vol door moesten gaan en het ons niet kunnen veroorloven een stapje minder te doen. Toch was de tweede helft een stuk minder en niet zo sprankelend. Je moet het publiek 90 minuten lang willen vermaken. Als je een tegenstander kan afstraffen met 8-0 of 9-0 dan moet je het ook doen", aldus de Ajax-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen