Ajax strijkt ruim 27 miljoen euro op door CL-deelname

11 december 2014, 08:10   Bijgewerkt: 11 december 2014, 15:04

De ruime overwinning van Ajax op APOEL Nicosia (4-0) bracht één miljoen euro extra in het laatje voor de regerend kampioen van Nederland. In totaal hebben de Amsterdammers dit seizoen 27,6 miljoen euro verdiend aan de Champions League, waarin Ajax in de poulefase uitgeschakeld werd, maar zichzelf wel toegang tot de Europa League verschafte.

Het is een mooie bonus voor Ajax, dat er op financieel vlak prima voor staat. Veel beter dan een jaar of vier geleden, geeft financieel directeur Jeroen Slop aan in De Telegraaf. "Elke dag is anders, maar vijf jaar op rij in de poulefase van de Champions League spelen en vier landstitels op rij winnen, met mede als gevolg dat we er financieel een stuk beter voorstaan dan toen, dan is dit prettiger natuurlijk", zegt hij.

Dankzij de instroom in de EL hoort Ajax de kassa nog meer rinkelen. "Deze plaatsing levert ons twee ton extra op. Mochten we een ronde verder komen dan is dat bedrag 350.000 euro. En zo loopt dat verder op", aldus Slop, die vanaf komend seizoen zonder de CL en grote transferinkomsten zwarte cijfers zal schrijven. "Dit beleid hebben we een aantal jaren geleden ingezet. Het is een gevolg van betere kostenbeheersing. Dat zie je met name bij de salarissen van de spelers, maar bijvoorbeeld ook door huurverlaging in de overeenkomst met de ArenA."

Voor Ajax zijn de premies dus pure winst en daar is de club trots op. "Wij vinden het bijzonder om in een miljoenenbal als de Champions League mee te kunnen doen als je in de Europa League zonder die grote inkomsten break-even kunt draaien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen