Feyenoord tegen Roma, PSV-Zenit en Ajax naar Polen

15 december 2014, 13:30   Bijgewerkt: 15 december 2014, 14:10

Feyenoord heeft het niet getroffen bij de loting voor de knock-outfase van de Europa League. Hoewel de Rotterdammers als groepswinnaar geplaatst waren, rolde met AS Roma een loodzware tegenstander uit de koker. De Italiaanse ploeg is afkomstig uit de Champions League, waarin het als derde eindigde in een groep met Bayern München en Manchester City. Ook PSV treft met FC Zenit een afvaller uit de Champions League, voor Ajax kwam het Poolse Legia Warschau als tegenstander uit de bus.

Als enige Nederlandse club had Feyenoord een beschermde status bij de loting voor de tweede ronde van de Europa League, maar dat bleek weinig waard. AS Roma was niet geplaatst omdat het niet bij de beste afvallers uit de CL hoorde, maar is op papier één van de beste ploegen in de competitie. De formatie van onder meer Oranje-international Kevin Strootman staat tweede in de Serie A, één punt achter Juventus.

Ook PSV zal niet helemaal tevreden zijn over de loting, de Eindhovenaren treffer met FC Zenit een lastig te bespelen ploeg. Zenit was tot de laatste speelronde van de Champions League in de race om te overwinteren in het miljoenenbal, maar eindigde door een nederlaag bij AS Monaco uiteindelijk als derde. FC Zenit won de toenmalige UEFA Cup in 2008 en speelde in het seizoen 2010/2011 voor het laatst tegen een ploeg uit Nederland. Het FC Twente van Michel Preud'homme bleek toen over twee wedstrijden net te sterk.

Ajax had meer geluk bij de loting en werd gekoppeld aan Legia Warschau, al zullen de fans van de Amsterdamse club daar niet heel blij mee zijn. Als gevolg van een UEFA-straf moet het stadion van Legia leeg blijven in de tweede ronde van de Europa League, fans van de bezoekende club zijn om die reden niet welkom.

De wedstrijden in de tweede ronde van de Europa League zijn op 19 en 26 februari 2015. Ajax en PSV spelen de eerste wedstrijd thuis en moeten het karwei daarna buitenshuis afmaken, bij Feyenoord is dat andersom.

Loting tweede ronde Europa League

Young Boys- Everton

Torino- Athletic de Bilbao

Sevilla- Borussia Mönchengladbach

VfL Wolfsburg- Sporting

Ajax- Legia Warschau

Aalborg AB- Club Brugge

Anderlecht- Dinamo Moskou

Dnipro- Olympiakos

Trabzonspor- Napoli

Guingamp- Dinamo Kiev

Villarreal- Red Bull Salzburg

AS Roma- Feyenoord

PSV- FC Zenit

Liverpool- Besiktas

Tottenham Hotspur- Fiorentina

Celtic- Inter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen