De Boer gaat ervoor: "Nu wil ik de beker een keer winnen"

17 december 2014, 17:29

Op papier is Ajax, zeker als men kijkt naar de ranglijst van de Eredivisie (plaats twee versus plaats twaalf), de torenhoge favoriet in het bekerduel met Vitesse van donderdagavond. Desalniettemin sluit trainer Frank de Boer uit dat het een gemakkelijke avond wordt voor zijn ploeg. "Het is een heel goed voetballende ploeg. Als je niet geconcentreerd en niet fel genoeg bent, dan kun je zomaar weggetikt worden."

De Boer vindt dat de twaalfde plaats van Vitesse niet representatief is voor de status en het vermogen van de Arnhemmers. "Vitesse leeft onder zijn stand en staat er op dit moment slecht voor", zegt de coach op Ajax.nl. "Het kampioenschap kunnen ze uit hun hoofd zetten. De enige prijs die overblijft is de beker. Wij moeten zorgen dat Vitesse ook daarvoor uitgeschakeld wordt", toont hij zich meedogenloos.

Het probleem van de bekeropponent is 'wisselvalligheid', vindt de Boer. "Niet alleen per wedstrijd, maar ook in wedstrijden zelf. Ze hebben heel goede momenten gedurende periodes van twintig minuten en vallen dan opeens terug. Dat moet een gebrek aan concentratie zijn. Anders kan ik het niet verklaren", stelt de Ajax-coach, die in de competitie met zijn ploeg met 4-1 won van de Arnhemse club. "We hadden het de eerste helft heel lastig. Na rust was dat al een stuk minder het geval", herinnert De Boer zich.

Net als alle andere trainers benadrukt De Boer dat de bekerwedstrijden ook bij Ajax hoog in het vaandel staan. "Kampioen worden is het belangrijkste. Maar ook de beker is een prijs. Ik heb twee keer in De Kuip voor de finale gestaan, was er dus al dichtbij. Nu wil ik hem wel een keer winnen", aldus de keuzeheer van de Ajacieden, die aangeeft dat hij met de sterkte opstelling gaat spelen. "Ik ga zeker geen spelers sparen."

De Boer heeft op het moment maar één doel: de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar in een overwinning omzetten, zodat Ajax met een goed gevoel de winterstop ingaat. "Als dat niet lukt, is het een stuk minder, dat is duidelijk. Lukt het wel, dan hebben we in de competitie meer punten gehaald dan vorig seizoen, zijn we wederom door in de beker en hebben we Europa League gehaald in een poule met Barcelona en PSG. Dan kun je redelijk tevreden zijn, al hadden we graag overwinterd in de Champions League."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen