De Boer dreigt: "Veltman moet zich zorgen maken"

20 december 2014, 09:15

Frank de Boer denkt eraan om Joël Veltman uit zijn basiselftal te halen bij Ajax. De verdediger ging in de bekerwedstrijd tegen Vitesse enkele keren opzichtig in de fout, en had daarmee een negatief aandeel in de 0-4 zeperd. De vraag is nu hoeveel krediet de international nog heeft.

"Ik heb er geen verklaring voor waarom hij dit seizoen zo veel fouten maakt", verzucht de oefenmeester in De Telegraaf. "Ik vind hem nog steeds een goede verdediger, maar tegen Vitesse ging hij wel twee of drie keer heel opzichtig in de fout. Dat mag niet. Zeker niet als je heel wat wedstrijden op niveau hebt gespeeld. Hij moet zich zeker zorgen maken. Ik ben echter geen coach die iemand er direct uithaalt, want hij heeft ook veel goede wedstrijden gespeeld en start ook gewoon tegen Excelsior. Hij lijkt inderdaad aan vakantie toe. Maar dan moet hij maar alles uit zijn tenen halen."

Veltman was niet de enige Ajacied die tegen Vitesse ondermaats presteerde. "Je verwacht niet dat juist de ervaren spelers het zo laten afweten. Ik gaf het in de rust al aan: zeg het maar. Ik heb eigenlijk alleen tegen Joël Veltman, Nick Viergever en Davy Klaassen gesproken. En niet tegen die andere jongens, want ik vind dat Joël, Nick en Davy de kar moeten trekken. Dat hebben ze zeker niet gedaan", baalt de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen