'Appie' verlengt bij Ajax: "Moeten dit soort talenten koesteren"

5 januari 2015, 16:12

Abdelhak Nouri mocht vandaag (maandag) de nodige felicitaties in ontvangt nemen, aangezien de jeugdspeler van Ajax zijn contract verlengd heeft tot de zomer van 2018. De zeventienjarige middenvelder, die momenteel met de eerste selectie in Qatar verblijft, kan zijn geluk niet op. "Ik was al zo vrolijk vanwege alles wat er met me gebeurt de laatste tijd. En nu ook nog deze contractverlenging."

Het talent zet de kroon op zijn ontwikkeling: "Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld het afgelopen jaar. Met de A1 heb ik mooie duels gespeeld in de Youth League en voor de winterstop heb ik ook al een paar keer meegetraind met het eerste", zegt de jonge middenvelder, die gezien wordt als een veelbelovend talent. Hij wil de weg der geleidelijkheid bewandelen en denkt zodoende nog niet te veel aan Ajax 1. "Ik wil me gewoon verder ontwikkelen, werken aan mijn mindere punten. Mijn linkerbeen kan beter, ik wil ook nog meer een leider zijn. Er is nog genoeg te doen. Maar met de ervaring die ik nu opdoe bij het eerste, gaat mijn niveau alleen maar omhoog."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars vind het een goede zaak dat Nouri langer verbonden is aan Ajax. "Hij is al bekend bij het grote publiek dat Ajax intensief volgt. Voor dit soort talenten is er geen beter podium om zich aan de wereld te laten zien dan bij Ajax. Door de wedstrijden die ze in de Youth League spelen zien grote clubs ze ook en daardoor wordt er aan zulke spelers getrokken. Grote clubs shoppen graag bij Ajax en we zijn het afgelopen jaar al drie spelers kwijtgeraakt. Wij zijn in elk geval heel blij dat 'Appie' de ambitie heeft om bij Ajax te slagen."

De contractverlenging van Nouri kan ook op de goedkeuring van trainer Frank de Boer rekenen. "We moeten dit soort talenten koesteren. Er zit een heel mooie lichting aan te komen en daar is Abdel een exponent van. Fysiek is hij misschien nog niet helemaal waar hij zou moeten zijn, maar dat compenseert hij met techniek, snelheid en voetbalgogme. Het is een genot om naar hem te kijken, hij zoekt altijd de voetballende oplossing", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen