Hofleverancier Feyenoord krijgt hoogste WK-bonus

8 januari 2015, 23:15

Van alle Nederlanders clubs houdt Feyenoord de hoogste bijdrage over aan het WK van afgelopen zomer in Brazilië. De Rotterdammers houden een aardig zakcentje over aan het mondiale eindtoernooi: een bedrag van ruim 500.000 euro. Dat meldt Voetbal International.

Dit jaar is er aanzienlijk meer geld te verdelen dan in 2010 het geval was, na het WK in Zuid-Afrika. Destijds ging het om een totaalbedrag van 34 miljoen euro, ditmaal wordt er maar liefst 60 miljoen euro verspreid. Bij het verdelen van dit bedrag wordt er 2.000 euro per dag per speler uitgekeerd, met de kanttekening dat de betrokken speler de laatste twee seizoenen voor het WK bij de club onder contract moet staan.

Feyenoord was hofleverancier voor Oranje tijdens het WK en het is dan ook geen verrassing dat men in Rotterdam-Zuid het hoogste bedrag opstrijkt. PSV en Ajax ontvangen ongeveer vier ton. In Duitsland werd er overigens nog veel meer geld verdeeld. Bayern München hoorde de kassa het hardst rinkelen, de Duitse recordkampioen kreeg ongeveer anderhalf miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen