"Zal moeten blijken of vertrek Denswil juiste keuze is"

11 januari 2015, 10:55

Mocht Ajax aan het begin van volgende week slecht nieuws krijgen over de hamstringblessure van Joël Veltman, dan zal de Amsterdamse club zich misschien wel even achter de oren krabben. Er werd deze winter afscheid genomen van Stefano Denswil, waardoor de spoeling opeens een stuk dunner is geworden en het dus lastiger is om de absentie van verdedigers op te vangen.

"Of ik de juiste keuze heb gemaakt om Stefano transfervrij te laten gaan zal moeten blijken", zegt trainer Frank de Boer in De Telegraaf over de situatie in de achterhoede bij Ajax. Dat deed de coach overigens vóór het oefenduel met Schalke 04 (2-0 winst), waarin Veltman met een blessure afhaakte. De verdediger krijgt een dezer dagen meer duidelijkheid over de ernst van zijn hamstringkwetsuur.

De Boer weet overigens niet of hij spijt zal krijgen van het vertrek van Denswil. "Ik vond zijn ontwikkeling achterblijven. Juist toen Niklas geblesseerd was, ging hij steeds minder goed spelen. Op zulke momenten moet je er staan", stelt de keuzeheer van de Ajacieden. Mike van der Hoorn zal Veltman vervangen, als hij een tijdje uit de roulatie zal liggen. Jong Ajax-verdediger Kenny Tete is na Van der Hoorn de aangewezen man.

De thuiswedstrijd tegen FC Groningen van volgende week vrijdag lijkt in ieder geval te vroeg te komen voor Veltman. Daarna wacht Ajax een serie pittige wedstrijden, tegen achtereenvolgens Feyenoord (thuis), Vitesse (uit) en AZ (thuis).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen