Milik lacht om mislukte omhaal: "Bijna goal van het jaar"

16 januari 2015, 23:26

Ajax-FC Groningen was niet de wedstrijd van Arkadiusz Milik, de spits van de Amsterdamse club kwam amper in het stuk voor. Slechts één keer wist de Pool echt op te vallen, toen hij in de tweede helft door de lucht aangespeeld werd vanaf de linkerkant van het veld.

Milik zag de bal aankomen en wierp zijn lichaam omhoog voor spectaculaire halve omhaal, maar raakte de bal nauwelijks. Het gevolg: geen wereldgoal, maar een inworp voor FC Groningen. In gesprek met FCUpdate.nl kan Milik wel lachen om zijn mislukte vorm van voetbalacrobatiek. "Veel tijd om na te denken had ik niet, in een fractie van een seconde besloot ik om de bal in één keer uit de lucht te nemen. Tenminste, dat was de bedoeling. Maar ik had de bal beter gewoon op mijn borst aan kunnen nemen", aldus de 20-jarige Pool.

Was zijn poging succesvol geweest, dan was de treffer van Milik ongetwijfeld de wereld over gegaan. "Dan was het, in de eerste wedstrijd van 2015, meteen het doelpunt van het jaar geweest", glimlacht hij.

Lang treurt Milik niet om zijn gemiste kans op eeuwige roem, hij is vooral blij met de drie punten. Ajax won, na negentig moeizame minuten, met 2-0 van FC Groningen. "Dat is het belangrijkste. We hebben in de tweede helft niet goed gespeeld en wat geluk gehad dat FC Groningen niet scoorde. Het was bij vlagen slecht en ik begrijp dat fans daar teleurgesteld over zijn. Supporters willen dat Ajax iedere wedstrijd goed speelt, maar dat kan niet altijd. Als het niet loopt, is het vooral belangrijk om drie punten te pakken. Dat hebben we gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen