Ajax wellicht met Veltman naar Tilburg: "Reactie afwachten"

20 februari 2015, 15:52

Ajax-coach Frank de Boer kan zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II mogelijk weer beschikken over Joël Veltman. De centrale verdediger viel afgelopen weekend tegen FC Twente in de eerste helft geblesseerd uit en ontbrak daardoor in het Europa League-duel met Legia Warschau.

"Maar Joël Veltman heeft vandaag weer getraind. We moeten morgen even de reactie afwachten om te beslissen of hij zondag weer kan spelen", zei De Boer vrijdag volgens de Ajax-twitterpagina op de persconferentie. Viktor Fischer ontbreekt in elk geval in Tilburg. De Deen speelde dit seizoen nog geen minuut vanwege een slepende hamstringblessure. De Boer: "Hij zit nu op tachtig procent. We laten hem eerst maar eens zijn rentree maken in Jong Ajax. Daarna zien we wel verder." Thulani Serero (knie en enkel) en Davy Klaassen (buikwand) gelden als een twijfelgeval bij Ajax voor het duel met Willem II.

Bij afwezigheid van Veltman vormden Mike van der Hoorn en Nick Viergever donderdag het defensieve hart van de Amsterdammers tegen Legia Warschau. De Boer is vooral te spreken over Viergever. "Hij heeft een goede indruk achtergelaten. Daarom heb ik hem ook tegen Legia laten staan", aldus De Boer, die ook de pas 18-jarige Riechedly Bazoer de laatste weken een basisplaats geeft. De middenvelder maakt een goede indruk. "Ik ben niet verrast door de kwaliteiten van Bazoer, maar wel over het feit dat hij het nu al een paar keer achter elkaar laat zien."

De Boer verwacht een lastige middag tegen promovendus Willem II, dat keurig in de middenmoot van de Eredivisie is terug te vinden. "Willem II heeft bewezen dat ze een goed voetballend team zijn. We onderschatten ze zeker niet", vervolgde De Boer, die weet dat het in Tilburg beter zal moeten dan in de tweede helft tegen Legia Warschau. De Poolse ploeg kreeg na rust een paar goede mogelijkheden, maar Jasper Cillessen hield Ajax overeind. "Maar je kan er niet altijd op rekenen dat Cillessen je redt bij zulke grote kansen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen