Cillessen: "Mijn ouders gaven aan: tot hier en niet verder"

26 februari 2015, 10:22

Jasper Cillessen onderscheidde zich de afgelopen weken, met name in de eerste wedstrijd tegen Legia Warschau in de Europa League (1-0), met formidabel keerperswerk. De doelman van Ajax liet zich de laatste tijd echter ook gelden met zijn gedrag. In de Klassieker tegen Feyenoord bijvoorbeeld, met het geruzie met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra en het vragen om een kaart voor Terence Kongolo. Er werd veel gesproken over het gedrag van de doelman, die op zijn vingers getikt werd door zijn ouders.

"Zij gaven aan: tot hier en niet verder, je moet niet te ver doorslaan", zegt Cillessen in het Algemeen Dagblad over zijn gedrag. De doelman van Ajax heeft er wel een verklaring voor. "Ik heb me geërgerd, omdat het niet liep. En soms zijn er andere dingen nodig om wedstrijden over de streep te trekken. Dan dik je dat wat aan. Heb ik bij NEC ook wel eens gedaan. Toen viel dat niet zo op. Nu wordt er meer op je gelet. Binnen Ajax heb ik er niemand over gehoord", aldus de goalie van Ajax en Oranje.

Cillessen lijkt steeds vaker betrokken te zijn bij opstootjes in het veld. "Ik laat me gewoon niet afbluffen", reageert hij daarop. "Ik heb wel spijt van het vragen van die kaart voor Kongolo. Dat had ik niet moeten doen en zal ook nooit meer gebeuren. De buitenwacht en media maken er een heel item van. Eigenlijk op basis van één wedstrijd. En ze zitten soms verkeerd, zoals bij Studio Voetbal. Daar worden beelden vertoond waarop ik een bidon gooi. 'Naar Kazim', wordt er dan bij gezegd. Grote onzin. Ik gooi ballen naar de middenlijn. Dit was twintig meter. Als ik 'm bewust had willen raken, had dat gemakkelijk gekund, maar het was gewoon niet zo."

Vanavond (donderdag) hoopt Cillessen in de EL-return tegen Legia net zo belangrijk voor Ajax te zijn als in het heenduel. "Het is altijd lekker om de ballen tegen te houden. Daar moet je ook geluk bij hebben", aldus de Ajacied, die na de thuiswedstrijd tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. "Dat was voor mij de eerste keer. Een lekker gevoel. Het was sowieso lang geleden dat ik zó veel te doen kreeg. Vitesse-uit, vorig seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen