Romeinen maken einde aan Europese droom Feyenoord

Ger
26 februari 2015, 23:28   Bijgewerkt: 26 februari 2015, 23:39

Het avontuur van Feyenoord in de Europa League is abrupt ten einde gekomen. In een knotsgekke wedstrijd was AS Roma met 1-2 te sterk, genoeg na het 1-1 gelijkspel van vorige week. Scheidsrechter Clement Turpin eiste een hoofdrol op. De Fransman gaf vroeg in de tweede helft rood aan Te Vrede en reservespeler Erwin Mulder en staakte de wedstrijd kortstondig nadat er meermaals voorwerpen op het veld waren gegooid. De doelpunten werden gemaakt door Adem Ljajic, Gervinho (AS Roma) en Elvis Manu (Feyenoord).

Feyenoord heeft een roerig weekje achter de rug. De gedragingen van Feyenoord hooligans in het centrum van Rome kregen weliswaar de meeste aandacht, de sportieve prestatie die de spelers op het veld legden in Rome was indrukwekkend te noemen. Door het 1-1 gelijkspel verschafte Feyenoord zichzelf een prima uitgangspositie voor de return.

Toch liet Feyenoord in de eigen Kuip bij vlagen goed spel zien. Vooral in de tegenstoot kwamen de buitenspelers bij de thuisploeg een aantal keer goed door. Voorzetten van Karsdorp en Vilhena zorgden voor gevaar, maar Kazim-Richards kon er geen transformeren tot doelpunten. Na een half uur raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring: huilend hinkte de Feyenoord-spits van het veld.

Er gebeurde zowel op als naast het veld een hoop. Scheidsrechter Turpin miste eerst een elleboogstoot van De Rossi, waar Feyenoorders om rood vroegen. Vroeg in de tweede helft liet de scheidsrechter opnieuw van zich spreken. Eerst gaf hij een directe rode kaart aan Mitchell Te Vrede, een harde straf voor een tackle op Manolas. De felle reactie van het Feyenoord publiek, dat allerlei voorwerpen op het veld gooide, zorgden ervoor dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte.

Binnen een minuut was de feestende Kuip weer stil. Een doodsimpele aanval over de rechterkant werd afgemaakt door Gervinho, die een voorzet van Torosidis alleen maar hoefde binnen te lopen. Twee doelpunten waren nu nodig van de tien Feyenoorders, waar het geloof in een goede afloop langzaam wegebde.

Zo komt er een tumultueus einde aan de Europese campagne van Feyenoord dit seizoen. De goede prestaties tegen Sevilla en vorige week tegen AS Roma kunnen de Rotterdammers weliswaar niet meer worden afgenomen, de ongeregeldheden in de Kuip vanavond kunnen Feyenoord nog wel problemen opleveren met de UEFA. Voor nu moet de focus weer op de Eredivisie, want in Europa zijn de Rotterdammers uitgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen