"Door de euforie hielden we ons hoofd er niet bij"

27 februari 2015, 08:47

Feyenoord verschafte zichzelf in Italië een uitstekende uitgangspositie (1-1), maar door een 1-2 thuisnederlaag zijn de Rotterdammers door AS Roma uitgeschakeld in de Europa League. Uiteindelijk werd de ploeg van coach Fred Rutten dankzij de kwaliteiten van de Romeinen en een discutabele rol van de scheidsrechter geklopt. "Dat is doodzonde. Er zat veel meer in voor ons", baalt verdediger Sven Van Beek.

Feyenoord weerde zich kranig tegen de Italiaanse topclub. "We kregen zelfs enkele schietkansen", zegt Van Beek op de clubsite. Hij zag de Romeinse opponent wel steeds beter worden. "We gingen steeds meer achteruit lopen en kwamen daardoor steeds meer onder druk te staan. Het uitvallen van Colin en de 0-1 waren tegenvallers voor ons", aldus de verdediger. Hij zag dat het na de rode kaart rode kaart voor Mitchell Te Vrede, ondanks de gelijkmaker van Elvis Manu, lastig werd. "Wat er met Mitchell gebeurde heb ik niet gezien. De scheidsrechter heeft een grote rol gespeeld in deze wedstrijd, maar we moeten vooral naar onszelf kijken."

Vlak na de 1-1 van Manu kwam Roma op 1-2. Een kwestie van concentratieverlies, denkt Van Beek. "De euforie na de goal van Elvis was groot, zo groot dat we ons hoofd er niet voldoende bij hielden. Op dat moment hadden we niets moeten forceren maar de rijen gesloten moeten houden. De klap van de 1-2 kwamen we niet meer te boven, al hebben we het nog wel geprobeerd", zegt de verdediger. "We zijn ver gekomen, maar ik blijf met het gevoel zitten dat er veel meer in had gezeten voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen