Sinkgraven voelt zich Ajacied: "Nu mezelf erin knokken"

9 maart 2015, 18:38

Daley Sinkgraven maakte afgelopen winterstop de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De verwachtingen rond de negentienjarige middenvelder waren hooggespannen, maar hij is in Amsterdam nog niet uitgegroeid tot een vaste basisspeler. Hij voelt zich al wel op zijn plek bij de huidige nummer twee van de Eredivisie. "Ik begin me al echt een Ajacied te voelen."

Sinkgraven kon wel merken dat zijn transfer van Heerenveen naar Ajax een stap omhoog was. "Het was wel even wennen, natuurlijk. Maar het gaat goed, het komt met de tijd wel", zegt de jonge middenvelder tegen Ajax TV over zijn overstap. Hij is kritisch op zichzelf. "Je merkt wel dat het in het positiespel en in de omschakeling allemaal wat sneller gaat. Daar moet ik nog wel aan werken. Maar als je dat vaak genoeg doet, dan komt dat vanzelf wel. Ik begin nu wel te merken dat ik erin begin te komen en dat het allemaal wat makkelijker gaat, dus daar ben ik wel tevreden over."

Hij begon meteen in de basisopstelling van Ajax, maar trainer Frank de Boer posteert hem de laatste wedstrijden op de reservebank. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het feit dat ik niet speel, maar er is concurrentie. Riechedly (Bazoer, red.) doet het natuurlijk hartstikke goed, dus daar kan ik wel mee omgaan. Ik moet mezelf er wel in knokken", realiseert Sinkgraven zich.

Ondertussen is De Boer wel tevreden over de wijze waarop Sinkgraven zich bij Ajax manifesteert. "Daley viel goed in tegen Excelsior (1-0 winst, red.) en was gretig. Dat was goed om te zien. Het kan zomaar zijn dat hij de volgende keer start, hij is een volwaardig lid van de selectie. De ene keer start ik met hem, de andere keer niet", aldus de keuzeheer van de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen