Engelse voetbalbond denkt aan boycot WK 2018

29 mei 2015, 10:08

Als Sepp Blatter herkozen wordt als voorzitter van de FIFA, moeten Europese landen het WK van 2018 in Rusland boycotten. Dat stelt Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse voetbalbond. Volgens hem kan Europa alleen op die manier duidelijk maken dat het zo niet verder kan met de wereldvoetbalbond.

Ondanks alle schandalen binnen de FIFA is de kans groot dat Blatter vandaag (vrijdag) herkozen wordt als preses van de voetbalbond. Als dat gebeurt, staat de Zwitser ook de komende vier jaar aan het hoofd van de organisatie. Dyke vindt het dan tijd voor de Europese landen om een duidelijk signaal af te geven. Bijvoorbeeld rond het WK van 2018, dat na een dubieus verlopen stemprocedure toegewezen is aan Rusland.

Dyke pleit bij Sky Sports voor een collectieve actie van alle Europese landen: "Het heeft geen enkel nut als alleen Engeland het WK 2018 boycot. Als alle andere landen wel meedoen, mist zoiets zijn uitwerking en wordt het snel vergeten. Maar als je met de gehele UEFA uit het toernooi stapt, heeft het wel impact."

"Als Blatter herkozen wordt, moet een dergelijke actie besproken worden", vindt Dyke. Volgens hem is de positie van Blatter als voorzitter onhoudbaar. "Het bewijs dat de FBI in handen heeft, is vernietigend. Ik zie niet in hoe Blatter dat kan overleven. Wellicht op korte termijn nog wel, maar op langere termijn zeker niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen