Colombia vloert Brazilië, Neymar krijgt rode kaart

18 juni 2015, 08:01

Colombia heeft zich tegen Brazilië gerevancheerd voor de nederlaag in de kwartfinale van het WK van vorig jaar. De ploeg van bondscoach José Pekerman zegevierde woensdag (lokale tijd) in de tweede groepswedstrijd op de Copa América in Chili verrassend met 1-0 over de Goddelijke Kanaries. De Braziliaanse vedette Neymar kreeg na afloop rood.

Jeison Murillo kroonde zich tot matchwinner met een treffer negen minuten voor rust. De Colombianen kregen een vrije trap van Juan Cuadrado vanaf de rechterflank in eerste instantie niet onder controle, maar toen het leder voor de voeten van Murillo belandde, werkte de verdediger de bal alsnog tegen de touwen. Radamel Falcao en Teofilo Gutierrez hadden eerdere mogelijkheden voor Colombia nog onbenut gelaten.

Roberto Firmino kreeg in de tweede helft een opgelegde kans voor de gelijkmaker, maar hij miste voor een leeg doel. Uiteindelijk kon Brazilië de nederlaag niet meer voorkomen, wat voor frustratie zorgde bij Neymar. Terwijl het laatste fluitsignaal al had geklonken, schoot de speler van FC Barcelona de bal hard tegen een Colombiaan aan, wat hem alsnog op een rode kaart kwam te staan. In het opstootje dat volgde misdroeg ook Carlos Bacca zich, waarna hij eveneens het rood kreeg voorgehouden. PSV'er Santiago Arias bleef op de bank bij Colombia.

Na twee speelrondes in groep C hebben Brazilië en Colombia allebei drie punten, evenveel als koploper Venezuela. Dat land, in de eerste wedstrijd te sterk voor de Colombianen, komt vannacht (Nederlandse tijd) echter nog in actie tegen het nog puntloze Peru en kan dan een voorschot nemen op een plek in de kwartfinales van het evenement in Chili.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen