Voorzitter Club Brugge: "Existentiële crisis gaande"

Ger
28 juni 2015, 19:07

De herverkiezing van François De Keersmaecker als voorzitter van de Belgische voetbalbond is zeer slecht gevallen bij Bart Verhaeghe. Volgens de voorzitter van Club Brugge zijn de Belgische clubs in zowel het prof- als amateurvoetbal de grote verliezer.

"Ik was al triest en nu ben ik nog wat triestiger", zegt Verhaeghe tegen Sporza. "De problemen uit het verleden zijn met deze verkiezing zeker niet weggeveegd of opgelost, integendeel: ik denk dat de zaak alleen maar verder zal polariseren. Het belang van individuen wordt belangrijker geacht dan het algemene belang van ons voetbal. Mijns inziens verdient het Belgische voetbal echt beter."

"De profclubs kunnen het nooit mathematisch halen in deze verkiezing. Wij hebben maar acht stemmen van de 22. Desondanks was het 11-11 in de eerste ronde. In een normale organisatie zou een voorzitter dan de eer aan zichzelf houden, omdat hij onvoldoende steun voelt. Maar dat is niet gebeurd", baalt Verhaeghe. "Ik denk dat we in een existentiële crisis zitten. Horen wij in dat huis nog thuis? Dat vraag ik me af."

"Alle clubs van de Pro League moeten zich grondig bezinnen over onze toekomst binnen de Belgische bond. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen, maar als er niets verandert, dwingt men ons bepaalde keuzes te maken", klinkt het dreigend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen