Volendam dankt Steltenpool, Achilles en Go Ahead onderuit

11 september 2015, 21:57   Bijgewerkt: 11 september 2015, 22:16

Aan de hand van Bert Steltenpool heeft FC Volendam de topper tegen Jong PSV in de Jupiler League met ruime cijfers gewonnen. Door een hattrick van de 21-jarige aanvaller werd het vrijdag 3-0 voor de Noord-Hollanders in het eigen Kras Stadion. Volendam zag achtervolgers Achilles '29 en Go Ahead Eagles averij oplopen. Achilles verloor met 3-0 bij Sparta, Go Ahead ging door een laat doelpunt onderuit bij VVV Venlo (2-1).

FC Volendam gaat door de uitslagen van de zesde speelronde nog steviger aan kop in de Jupiler League. De ploeg leidt met zestien punten, Sparta klom door de zege op Achilles naar de tweede plek. De Rotterdammers hebben elf punten, één meer dan Achilles. De equipe uit Groesbeek zag FC Eindhoven, dat Almere City FC met 3-2 versloeg, langszij komen in de stand. Go Ahead, Jong PSV, VVV, FC Emmen en FC Dordrecht delen met negen punten de vijfde positie. Emmen en Dordrecht haalden uit tegen respectievelijk RKC Waalwijk (6-1) en Fortuna Sittard (0-5).

Steltenpool bracht Volendam in de 27ste minuut aan de leiding tegen Jong PSV en verdubbelde in de 38ste minuut de marge. Vijf minuten na de pauze bepaalde hij de eindscore op 3-0 en bracht hij zijn doelpuntentotaal dit seizoen op vier. In de eerste speelronde was Steltenpool al trefzeker in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda, dat met zeven punten elfde staat maar zondag nog in actie komt in de uitwedstrijd tegen MVV.

Sparta won door twee eigen treffers thuis van Achilles. Jop van Steen passeerde al in de eerste minuut zijn eigen keeper op het Kasteel, Barry Beijer overkwam in de 72ste minuut hetzelfde. Tussendoor was Sparta al op 2-0 gekomen, door een benutte penalty van Thomas Verhaar. Eindhoven gaf voor eigen publiek tegen Almere City een 2-0 voorsprong uit handen (2-2), maar kon dankzij een doelpunt van Jinty Caenepeel in de 83ste minuut toch drie punten bijschrijven.

Vito van Crooij was met een goal in de derde minuut van de extra tijd de gevierde man bij het duel tussen VVV en Go Ahead. De invaller bezorgde met zijn late treffer de Limburgers een 2-1 thuiszege op de degradant. Marnix Kolder (2), Raymond Gyasi, Rick ten Voorde, Frank Olijve en Jens Streutker waren verantwoordelijk voor de monsterzege van FC Emmen op RKC, dat tussendoor via Arsenio Valpoort iets terugdeed. Op bezoek bij Fortuna Sittard bezorgden Rangelo Janga (2), Jeroen Lumu, Fahd Aktaou (penalty) en Alvin Daniels FC Dordrecht een 0-5 overwinning. Door een doelpunt van Arda Havar in de slotminuut won FC Den Bosch met 2-1 van Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen