Van Oostveen mist 'juiste mentaliteit' bij Oranje-spelers

13 oktober 2015, 11:29

In aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië heeft KNVB-directeur Bert van Oostveen enkele opvallende uitspraken gedaan. Naast zijn visie dat er beter meegezongen moet worden met het volkslied, stelt hij in een interview met Metro vast dat de Nederlandse spelers niet de juiste mentaliteit hebben.

"Veel jonge voetballers vinden geld belangrijker dan sportief succes", stelt hij. "Daarom vertrekken ze veel te vroeg naar het buitenland, waar ze vaak op de bank of in de subtop belanden. Op die manier mislukken er veel te veel Nederlandse talenten in het buitenland. Met de juiste sportmentaliteit kun je beter nog een paar jaar in de eredivisie blijven om schalen en bekers te winnen, zodat je daarna wél kunt slagen in het buitenland."

Van Oostveen vindt dat Nederlandse voetballers een voorbeeld kunnen nemen aan collega's uit andere landen. "Neem alleen al Chili. Als ik die spelers het veld op zie komen, denk ik gelijk: zo, die zou ik niet tegen willen komen. Zij stralen een echte winnaarsmentaliteit uit. Nederlandse sporters hebben dat nu eenmaal minder. Vroeger hadden we Jan Wouters, Mark van Bommel en Nigel de Jong, nu hebben we een gat in de selectie."

Overigens is Nigel de Jong nog altijd beschikbaar voor Oranje, maar hij is niet opgeroepen door bondscoach Danny Blind. Ook in de verloren duels met IJsland en Turkije had hij De Jong niet nodig. Blind is door Van Oostveen aangesteld als opvolger van de ontslagen Guus Hiddink, die aanvankelijk het vertrouwen kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen