Klaassen: "Benieuwd hoe we met de druk zullen omgaan"

26 april 2016, 13:26

Ajax vervolgt aankomende zondag de strijd om het kampioenschap in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Als Ajax en PSV beide twee keer winnen, beslist het doelsaldo wie kampioen van Nederland wordt. Daarin heeft Ajax een marge van zes goals op de Eindhovenaren. Volgens aanvoerder Davy Klaassen is het kampioenschap momenteel het enige dat de Ajacieden bezighoudt.

"Alle energie en focus liggen op de laatste twee wedstrijden. In principe mag het niet meer fout gaan, maar zo weigeren wij als groep te denken. We zijn in ieder geval niet van plan het zo spannend te maken als tegen FC Utrecht. Ik geef toe dat ik in die wedstrijd, toen het 0-2 werd, het kampioenschap uit onze vingers voelde glippen. Gelukkig wisten we door een goal van mij gelijk op 1-2 te komen en ook nog de gelijkmaker te produceren. Het zouden aan het einde van de rit wel eens cruciale doelpunten kunnen zijn", zo schrijft Klaassen in zijn column op de clubwebsite.

In de wedstrijd die volgde bleek hoe veranderlijk de stemming in de voetbalwereld kan zijn. "In Heerenveen was ons spel alweer een stuk beter en kwamen wij als grote winnaar uit die speelronde. Zo snel kan het gaan. Ik ben het inmiddels wel gewend. Na een slechte wedstrijd valt de hele wereld over ons heen en een week later, of in dit geval een paar dagen, is iedereen weer positief."

Klaassen kijkt uit naar de slotfase van de competiite: "De komende wedstrijden worden onder grote druk gespeeld en ik ben benieuwd hoe we ons gaan houden. Als ik de jongens zie en een beetje observeer, heb ik vertrouwen in een goede afloop. De sfeer is redelijk ontspannen, maar tegelijkertijd beseft iedereen wat er op het spel staat en moet gebeuren. Het voordeel is dat een aantal jongens, waaronder ik, al een aantal keer kampioen zijn geworden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen