Tete over zege Ajax op PSV: "Juichen als een gek"

28 april 2016, 07:55

Kenny Tete is definitief aan het afrekenen met zijn vervelende enkelblessure en heeft zelfs alweer zijn eerst speelminuten in de hoofdmacht van Ajax gemaakt. De 20-jarige rechtsachter is wonderbaarlijk snel hersteld van zijn kwetsuur.

Op 23 januari scheurde Tete zijn enkelband af, op 8 april maakte hij zijn opwachting bij Jong Ajax en op 17 april verscheen hij weer binnen de kalklijnen bij het eerste elftal. "Het herstel is sneller gegaan dan we allemaal dachten toen het net gebeurde. Tja. Ik heb een goed lichaam. Na negen weken rende ik alweer. En ik heb ook goed gerust. Daar was nu wel tijd voor", zegt Tete in het Algemeen Dagblad over zijn snelle herstelperiode.

Zonder Tete deed Ajax goede zaken in de titelrace. "We hebben het in de tussentijd goed gedaan. Ik ging eruit en sindsdien hebben ze alleen maar enkele keren gelijkgespeeld. Nu staan we weer bovenaan. Daar waar we ook stonden toen ik eruit ging. Thuiswedstrijden heb ik in het stadion gevolgd. Uitwedstrijden keek ik thuis met vrienden. Bij die winst tegen PSV stond ik op van de bank. Juichen als een gek. Natuurlijk. Maar het deed ook pijn. Want je wilt zoiets ook meemaken in het veld. En niet aan de zijlijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen