De Boer op drempel van titel: "Geen extra spanning"

Ger
29 april 2016, 14:26

Ajax wil dankzij een overwinning op FC Twente op 'matchpoint' komen in de titelstrijd. Trainer Frank de Boer is niet van plan zondag op de hoogte te blijven van de wedstrijd van PSV. De concurrent, die in punten gelijk staat met de Amsterdamse koploper, neemt het tegelijkertijd op tegen SC Cambuur.

In de cruciale fase van het seizoen is De Boer tevreden over de inzet van zijn spelers. "Ik merk geen extra spanning binnen de groep. We doen alles hetzelfde als normaal. We moeten gewoon zorgen dat we winnen van Twente", aldus De Boer. "Als het een wedstrijd is waarin we dat met 1-0 moeten doen, is dat zo. Als er kansen liggen om met 5-0 te winnen, gaan we daar uiteraard voor. Twente heeft echter een selectie met heel veel kwaliteit en bovendien hebben ze zondag niets te verliezen. We zullen in ieder geval moeten zorgen dat de lijnen naar Hakim Ziyech, hun belangrijkste speler, zoveel mogelijk worden uitgeschakeld."

PSV speelt zondag op hetzelfde moment op eigen veld tegen Cambuur. De Eindhovenaren kunnen met een doelpuntrijke overwinning op de hekkensluiter goede zaken doen. PSV heeft ten opzichte van Ajax immers een minder doelsaldo. "Maar Cambuur zal zich niet naar de slachtbank willen leiden", verwacht De Boer, die niet veel aandacht wenst te schenken aan het duel in het Philips Stadion. "We moeten gewoon aan FC Twente denken en niet verder. We hebben alles in eigen hand."

Volgens De Boer staan Jaïro Riedewald en Kenny Tete 'er goed voor'. "Maar ik beslis op het laatste moment." Anwar El Ghazi viel donderdag op de training opnieuw uit met liesklachten. "Vandaag ging het een stuk beter", zegt De Boer. "Het is nog even afwachten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen