Cerny debuteert in basis van Ajax, ook Tete aan aftrap

1 mei 2016, 13:24   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 13:33

Ajax is volop in de race om kampioen van Nederland te worden, maar dat weerhoudt coach Frank de Boer er niet van om Vaclav Cerny zondagmiddag in de basis te posteren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Tsjechische vleugelaanvaller (18) staat voor het eerst aan de aftrap in de Amsterdamse hoofdmacht, waar hij al wel vijf keer mocht invallen in de Eredivisie.

Naast de naam van Cerny valt in de basis op dat Kenny Tete als linksachter begint. De verdediger, die wegens blessureleed voor het laatst op 23 januari startte, vervangt de geschorste Mitchell Dijks. Op het middenveld krijgt Thulani Serero wederom de voorkeur boven Riechedly Bazoer. Bij Ajax zitten verder onder meer Viktor Fischer, Lasse Schöne en Jairo Riedewald op de bank. Anwar El Ghazi ontbreekt wegens liesklachten.

Aan de zijde van Twente keert sterspeler Hakim Ziyech terug van een schorsing. Peet Bijen vervangt Joachim Andersen, die met ziekte kampt. De herstelde Felipe Gutiérrez zit verrassend bij de selectie, maar begint nog wel als reserve. Voor de Tukkers staat er weinig meer op het spel in de Amsterdam ArenA.

Het duel tussen Ajax en Twente staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom en wordt, net als alle andere wedstrijden, om 14.30 uur afgetrapt. Als de Ajacieden drie punten pakken, dan kan de kampioensklus volgende week definitief geklaard worden in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Tete; Serero, Klaassen, Gudelj; Cerny, Milik, Younes.

FC Twente: Marsman; Thesker, Uvini, Bijen, Ter Avest; Schilder, Ziyech, Mokotjo; Cabral, El Azzouzi, Ede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen