Rijvers: "PSV is beter dan Ajax, dat ziet iedereen"

3 mei 2016, 09:19

Ajax kan aanstaande zondag op bezoek bij De Graafschap de vijfde titel in zes jaar pakken. Volgens Kees Rijvers, oud-bondscoach van het Nederlands elftal en voormalig trainer van onder meer PSV, zou dat op basis van de kwaliteit in de selectie een erg knappe prestatie zijn. "Want PSV is beter, dat ziet iedereen."

Ondanks zijn verleden als trainer van de Eindhovenaren gunt hij de titel niet per se aan PSV. "Daar gaat het niet om. Wel om wie er de betere ploeg heeft. En dan denk ik: PSV", aldus Rijvers in De Volkskrant. "De enige die me goed beviel bij Ajax is Bazoer. Maar niet in de laatste wedstrijden. Hij moet als leunende middenvelder spelen, als controleur zoals ze dat nu zeggen. Simpel spelen, duels winnen en anders niet."

Ongeveer zoals Jorrit Hendrix doet bij PSV, als hij fit is. "Die speelt altijd een 7 en ligt goed in de groep. Ik snap niet dat Guardado zo leunend speelt. Die moet iets verder naar voren. Goede speler, maakt bijna altijd de goede keuze. Nu moet hij te vaak de linksback helpen, want die staat alleen maar linksbuiten. Alles wat er misgaat, komt van die flank", doelt Rijvers op de aanvallende intenties van Jetro Willems.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen