Younes tevreden: "Ik hoop nog lang bij Ajax te blijven"

5 mei 2016, 15:39

Toen Ajax afgelopen zomer Amin Younes presenteerde waren er direct twijfels over of de Duitser wel een toegevoegd waarde zou zijn voor de ploeg van Frank de Boer. De kleine dribbelaar heeft zich echter opgewerkt tot een belangrijke speler in Amsterdam en hij heeft het zeer goed naar zijn zin bij Ajax. Dat zegt hij in een interview op de clubsite.

Younes, die werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, ging met zijn keuze voor Ajax op zijn gevoel af. "Voordat ik bij Ajax begon, kreeg ik best wat aanbiedingen van clubs. Maar toen ik Frank de Boer ontmoette, voelde het meteen goed. Ik wist dat ik op de goede plek zat. Frank was eerlijk tegen me en dat kon ik erg waarderen. Hij hemelde me niet op, maar was juist realistisch. Hij zei 'Amin, we weten dat je talent hebt, maar je zult keihard moeten werken.'"

Die houding van de coach vond Younes erg prettig. "Fijn vond ik dat, want het was eerlijk en oprecht, zonder schone schijn. We zijn alweer bijna een jaar verder. Ik heb veel waardering voor de club en zijn mentaliteit. Het is bijzonder om tussen zoveel jonge voetballers te spelen. Je wordt elke dag geconfronteerd met fris talent. Dat houdt de boel scherp. Ajax is een eerlijke club, waar eerlijk voetbal wordt gespeeld. Dat past bij me. Ik denk dat je die mentaliteit bij vrij weinig andere clubs terug zal vinden."

De 22-jarige Duitser hoeft voorlopig dan ook nog niet weg uit Amsterdam. "Ik hoop dat ik nog heel lang bij Ajax mag blijven voetballen en daar doe ik mijn uiterste best voor. Op vrije dagen sta ik graag op het trainingsveld. Je moet bezig blijven, blijven trainen. Ik hoop nog grote stappen te kunnen maken en dat ik elke dag blijf leren. Ajax is bij uitstek de plek om je talenten te ontwikkelen. Dat is zo mooi aan deze club.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen