Officieel: Kluivert als jeugdcoach aan de slag bij Ajax

6 mei 2016, 15:02

Wat al zwaar in de lucht hing, is vrijdagmiddag officieel geworden: Patrick Kluivert heeft zich als jeugdtrainer verbonden aan Ajax. De voormalig topschutter van Oranje heeft een contract voor twee seizoenen getekend en gaat een trainersfunctie bekleden in de bovenbouw, de oudste jeugd van de Amsterdamse topclub.

Het is een nieuwe stap in de nog prille trainerscarrière van Kluivert. Nadat hij eind 2009 zijn diploma voor de cursus Coach Betaald Voetbal behaalde, deed hij ervaring op als assistent-coach bij het Australische Brisbane Roar FC en NEC. In 2011 ging hij aan de slag bij het beloftenelftal van FC Twente, alvorens de oud-spits in 2014 assistent bondscoach werd bij het Nederlands elftal. Na het succesvolle WK in Brazilië ging hij op eigen benen staan als coach, bij de nationale ploeg van Curaçao.

Kluivert is niet de enige oud-Ajacied die zich jeugdcoach wordt bij Ajax. John Heitinga en Richard Knopper volgen het voorbeeld de voormalig goaltjesdief. Heitinga, die eerder dit seizoen als speler stopte, gaat een rol vervullen in de onderbouw. Knopper wordt in de middenbouw gezet. Tot slot wordt Danijel Zenkovic in de onderbouw gestald. De pas 29-jarige jeugdtrainer komt over van het Oostenrijkse SK Sturm Graz (onder 11).

Foto: AFC Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen