De Boer blijft voorzichtig: "Ik zie feliciteren als vloeken"

7 mei 2016, 11:45

Ajax hoeft komende zondag 'alleen maar' te winnen bij De Graafschap, dat al zeker is van deelname aan de nacompetitie, om de landstitel te heroveren. Coach Frank de Boer rekent zich echter nog niet rijk.

"Ik zie feliciteren als vloeken", zegt De Boer op Ajax.nl naar aanleiding van de voorzichtige felicitaties op de persconferentie van vrijdag. "Natuurlijk: als je naar de ranglijst kijkt, moeten wij van De Graafschap winnen. Maar het blijft sport en voetbal. Zolang het laatste fluitsignaal nog niet heeft geklonken, hebben we nog niets."

Wat De Boer betreft, wordt het een spannende slotdag. Als liefhebber ziet hij het wel zitten dat Ajax pas in de laatste minuut de titel grijpt op de Vijverberg. "Dat zou een fantastisch scenario zijn en qua spanning natuurlijk het mooiste", stelt de oefenmeester. "Maar voor mijn hart is dat niet goed. Uiteindelijk moeten wij gewoon drie punten pakken en zorgen dat we met de schaal in onze handen staan."

De Boer rekent er niet op dat Ajax het cadeau zal krijgen van De Graafschap. "Ik kan niet in het hoofd van de trainer kijken, maar het lijkt me dat ze ons feestje wel willen verstoren", denkt de oefenmeester. "En dat is hun goed recht. Het is aan ons om dat gevoel zo snel mogelijk uit hun systeem te krijgen. Maar doorgaans doet iedere ploeg wel zijn best tegen Ajax en dat verwacht ik van De Graafschap ook."

De Boer onderschat De Graafschap niet. "De laatste zeven wedstrijden zijn ze zes keer op voorsprong gekomen. Dat zegt genoeg en daarvoor heb ik de spelers ook gewaarschuwd. Het wordt zondag ook heel warm. Maar ik denk dat wij er goed voorstaan", aldus De Boer. Hij is er trots op dat Ajax zover is gekomen in de titelrace. "Ik begon jaren geleden aan de klus met het idee om prijzen te pakken, want dat hoort bij Ajax. Als je toen had gezegd dat ik drie keer kampioen zou worden in zes jaar tijd, had ik direct getekend. Nu kunnen we de vijfde titel in zes jaar pakken. Echt ongekend. Eigenlijk dacht ik na drie titels al: ik stop ermee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen