Milik is scherp: "We zijn zo dicht bij het kampioenschap"

7 mei 2016, 09:35   Bijgewerkt: 7 mei 2016, 10:41

Het is het weekend van de waarheid voor Ajax. De Amsterdamse club kan zich zondag bij een zege op De Graafschap tot kampioen van de Eredivisie kronen. Arek Milik, spits van de koploper, is klaar voor het seizoensslot. "Ik ben niet nerveus", zegt de Pool in een vooruitblik op de kampioenswedstrijd.

Als Ajax zondag wint, dan is het hoogstwaarschijnlijk kampioen. PSV heeft evenveel punten als Ajax, maar moet met zeven goals verschil van PEC Zwolle winnen als Ajax in Doetinchem de drie punten pakt. "We zijn zo dicht bij het kampioenschap", beseft Milik. "Dat geeft een heel goed gevoel. Het is leuk om dit soort wedstrijden te spelen en daarom moeten we ervan genieten. Tegelijkertijd moeten we scherp en honderd procent klaar zijn. Alles is in onze handen, maar het blijft voetbal. Daarin kan van alles gebeuren. We hebben nog één training, maar we zijn klaar. Er zijn geen geblesseerde spelers. Alles verloopt dus goed."

Tegenstander De Graafschap speelt nergens meer voor, maar Milik verwacht dat de laagvlieger desondanks vol power aan de aftrap zal staan. "Een wedstrijd tegen Ajax is altijd goed om jezelf te promoten. En dan wil je niet met 0-5 of 0-6 verliezen. We verwachten dat ze teruggetrokken zullen spelen. Misschien niet helemaal op de eigen zestien, maar in ieder geval op eigen helft, en dan proberen via de counter toe te slaan. Dat is hoe ze normaal spelen tegen de grote clubs. We weten wat we moeten doen. Hopelijk kunnen we een vroege goal maken en daarmee onszelf tijd en ruimte verschaffen", besluit hij op de clubsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen