Viergever had door reserverol moeite met De Boer

Jw
8 mei 2016, 13:03

Nick Viergever is door blessureleed in de defensie van Ajax alsnog uitgegroeid tot een belangrijke kracht. De 26-jarige verdediger nam vlak na de winterstop de positie van Jaïro Riedewald over en stond zijn mannetje. Het betekende het einde van een moeilijke periode, stelt Viergever.

"Als je ernaast staat, heeft iedereen wel eens een zwak moment. Dan is het aan de medespelers om elkaar op te peppen of aan de trainers om je te belonen met een invalbeurt. Dat is een wisselwerking", legt Viergever in gesprek met NOS uit. "Ook de assistenten, met wie je op maandag traint om elkaar scherp te houden en het plezier te houden, voelen dat goed aan."

Viergever had het soms dan ook lastig met De Boer. "Als je niet speelt, wil je een kans krijgen. Dat voelt de trainer ook aan. Dan moet je dat uitspreken naar elkaar toe. Dat kan een kort gesprek zijn. Dan is het weer uit de lucht en kun je verder."

Respect is er echter altijd geweest, vertelt hij. "Dat is een knappe prestatie. Als je dat doet als trainer, heb je een mooie staat van dienst", doelt hij op mogelijk de vijfde titel van zijn trainer in zes jaar tijd. "Maar De Boer doet het niet alleen. Hij heeft ook mensen om zich heen die hem helpen. Als je elkaars kwaliteiten kent, kun je tot grote hoogte komen."

Ajax neemt het vanmiddag op tegen De Graafschap, waarin het zich tot kampioen van de Eredivisie kan kronen. Voor Viergever wordt een basisplaats verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen