De Graafschap bezorgt PSV de titel tegen nerveus Ajax

Jw
8 mei 2016, 16:36   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 16:50

Ajax heeft de landstitel weggegeven op de laatste speeldag, door een gelijkspel op bezoek bij De Graafschap. In Doetinchem kwam het niet verder dan 1-1, door zelf grote kansen te missen maar ook door een sterke tegenstander. De Amsterdammers kwamen vroeg op voorsprong, maar liepen uiteindelijk in tranen het veld af.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de tekenen goed voor Ajax. Met De Graafschap leek het elftal van Frank de Boer een perfecte tegenstander te treffen op de allesbeslissende slotdag van de Eredivisie. De Superboeren waren al veroordeeld tot de nacompetitie en konden ook geen plek meer stijgen.

 Dat zou de klus voor Ajax toch wel een stuk gemakkelijker moeten maken, dacht men. De Amsterdammers zitten al weken in een flow, met alleen een misstap tegen FC Utrecht, beschikten over een fitte selectie en wisten dat ze alles in eigen hand zouden hebben. Ook bij een ruime zege voor PSV op bezoek bij PEC Zwolle, zou een overwinning waarschijnlijk volstaan voor Ajax, dat een beter doelsaldo verdedigde (+6).

Dat resulteerde na rust al snel in de gelijkmaker voor de thuisploeg. Bryan Smeets gooide roet in het eten en schoot op prachtige wijze de 1-1 binnen. De middenvelder stond helemaal vrij, omdat de organisatie bij Ajax totaal miste. Het leidde tot enkele kansen voor De Graafschap. Smeets had vlak voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar miste oog in oog met Jasper Cillessen.

 {image[310084][right-half][]}De Boer stuurde Van der Hoorn naar voren en bracht Anwar El Ghazi het veld in. Ajax speelde alles of niets en was via Younes nog wel dichtbij, maar kon geen vuist maken. De Graafschap hield knap stand en speelde bij vlagen ijzersterk, alsof het nog vol tegen degradatie voetbalde.

De 34e landstitel voor Ajax was zo dichtbij, maar kwam er dus uiteindelijk niet. PSV zal De Graafschap op de blote knieën bedanken voor de sportieve plicht. Toch heeft Ajax het helemaal zelf laten liggen. Een bizarre slotdag van het Eredivisieseizoen.

[photo,97785,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen