Over de grens: bazen, feest, pijnlijke bierdouche en drama's

9 mei 2016, 15:59

Zo spannend als de titelrace in Nederland was werd het afgelopen weekend in de buitenlandse competities niet, maar er gebeurde weer genoeg op de internationale velden. Zo was er het fraaie afscheid van Luca Toni, een mijlpaal voor Francesco Totti, een kampioensfeest in Leicester en München, een hilarische blessure bij een vluchtende trainer en een drievoudig drama.

Wat een helden

{image[302493][left-half][]}In de categorie 'afscheid nemen doe je zo' kunnen we 'good-old' Luca Toni niet links laten liggen. De bijna 39-jarige spits speelde zondagavond zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer. De routinier zwaaide in stijl af. Hij won met Hellas Verona niet alleen met 2-1 van de kampioenen van Juventus, maar was in zijn laatste optreden ook nog eens trefzeker met een fraaie panenka-strafschop. Wat een baas!

{image[310128][right-half][]}Over bazen gesproken: Francesco Totti maakte afgelopen weekend tegen Chievo Verona (3-0 winst) voor de 600ste keer zijn opwachting in een competitieduel van AS Roma. Alleen Paolo Maldini (647) en Javier Zanetti (615) speelden meer wedstrijden in de Serie A dan het Romeinse icoon. Totti is de laatste tijd overigens lekker bezig, met een goal of een assist per 22 minuten. In zijn laatste zes (vrij korte) optredens noteerde hij vier goals en twee assists. Overigens speelde Kevin Strootman weer een half uurtje mee bij Roma, dat is ook mooi!

Een ongelofelijke dag voor Leicester

{image[310047][left-half][]}Was het zaterdag toch een prachtige dag voor Leicester City. De sensatieploeg van manager Claudio Ranieri mocht de Premier League-bokaal omhoog liften en vierde het kampioenschap bovendien met een 3-1 overwinning op Everton. De feestwedstrijd werd omlijst door een hartverwarmend optreden van Andrea Bocelli en een champagnedouche voor Ranieri. Bovendien trakteerde clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha de dolgelukkige fans op gratis pizza. Het fenomeen Jamie Vardy maakte weer twee doelpunten en Kasper Schmeichel vierde de titel uitgebreid met zijn vader Peter Schmeichel. De Leicester-keeper baarde overigens opzien door een hilarische redding met zijn hoofd, toen hij buiten de zestien meter stond.

Ook feest bij Bayern

{image[310046][right-half][Guardiola]}Vorige week stonden de kisten Paulaner-bier al koud, maar moest het titelfeest door een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach uitgesteld worden. Dit weekend was het wél raak voor Bayern München, dat zich voor het vierde jaar op rij tot kampioen van Duitsland gekroond heeft. De Duitse topclub won dankzij een dubbelklapper van Robert Lewandowski met 1-2 bij FC Ingolstadt 04. Zodoende krijgt coach Pep Guardiola, die komende zomer naar Manchester City vertrekt, een mooi afscheid bij Bayern. Het had echter nog veel mooier gekund, als Der Rekordmeister niet was uitgeschakeld in de Champions League. Toch was het groot feest in Beieren, waar met name het altijd vrolijke feestduo bestaande uit Franck Ribéry en David Alaba weer de smaak te pakken had. Guardiola sprak de volgende woorden: "Heel erg bedankt voor alles, iedereen in Duitsland. Ik ben heel blij met de ervaringen die ik hier heb gehad."

Vluchten voor bierdouche is gevaarlijk

{image[310130][left-half][]}Voor de eerste keer in de historie van het Duitse voetbal komt RasenBallsport Leipzig volgend seizoen uit in de Bundesliga. De bescheiden club had zondag genoeg aan een 2-0 overwinning op Karlsruher SC genoeg om de tweede plaats veilig te stellen in de Tweede Bundesliga. De spelers en staf zijn uitzinnig van vreugde vanwege het feit dat RB Leipzig kampioen SC Freiburg vergezeld naar het hoogste voetbalpodium van Duitsland. Het leidde tot een groot feest en veel blijdschap, maar bij coach Ralf Rangnick was er niet alleen maar plaats voor vreugde. Toen hij van zijn spelers vluchtte om aan een bierdouche te kunnen ontsnappen, liep hij een hamstringblessure op. Toch kreeg hij de volle laag, haha!

Drama's

Wat toch ook opviel in het buitenland waren drie tragische sterfgevallen... Het begon bij Kameroen-international Patrick Ekeng, die tijdens een wedstrijd in Roemenië op 26-jarige leeftijd overleed. Vlak daarna ging het mis in Brazilië, waar Bernardo Ribeiro tijdens een amateurwedstrijd om het leven kwam na een hartaanval. Nog geen 48 uur later werd Kameroen weer opgeschrikt door een drama. De 26-jarige keepster Jeanine Christelle Djomnang zakte in elkaar tijdens de warming-up en in het ziekenhuis konden ze niets meer doen. Verschrikkelijk.

Door: Koen Jans

[photo,97740,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen