Guardiola sluit winnend af, Schalke 04 gaat Europa in

14 mei 2016, 17:33   Bijgewerkt: 14 mei 2016, 17:53

Pep Guardiola heeft zijn drie Bundesliga-seizoenen met Bayern München in stijl afgesloten. De Spaanse oefenmeester, die zaterdagmiddag in de Alianz Arena zijn afscheid kreeg, zag zijn team met 3-1 winnen van hekkensluiter Hannover 96. Ondertussen klom Schalke 04 op de slotdag van de Bundesliga van de zevende naar de vijfde plaats, waardoor de club van Klaas-Jan Huntelaar rechtstreeks de Europa League in gaat.

Op de laatste dag van de Bundesliga speelden Bayern en Hannover in München al nergens meer voor. Bayern werd vorige week kampioen, terwijl de bezoekers al enkele weken zeker zijn van degradatie. Toch wilde Bayern trainer Guardiola, die drie keer kampioen werd, graag bedanken met een overwinning. Dat lukte, zoals verwacht, ook.

Schalke 04 maakte zaterdag voorafgaand aan het duel met 1899 Hoffenheim bekend dat coach André Breitenreiter na dit seizoen vertrekt uit Gelsenkirchen. De trainer beleefde een moeizaam seizoen met de club, maar hij heeft op de slotdag nog wel een huzarenstukje afgeleverd met zijn team. Schalke, dat voor vandaag nog de nummer zeven was, won vanmiddag namelijk met 1-4 van 1899 Hoffenheim. Klaas-Jan Huntelaar maakte de eerste goal voor Schalke, terwijl Mark Uth namens Hoffenheim nog trefzeker was.

Dankzij die zege is Schalke komend seizoen in de groepsfase van de Europa League actief. Vandaag wipte de ploeg van Huntelaar namelijk over zowel FSV Mainz 05 als Hertha BSC heen op de ranglijst. Die ploegen hielden elkaar op 0-0, waardoor beide clubs directe plaatsing voor Europees voetbal hebben laten liggen. Mainz begon als nummer vijf aan de laatste speelronde, Hertha als nummer zes. Met name voor de hoofdstedelingen is de uiteindelijke zevende plaats een hard gelag. De ploeg uit Berlijn bezette namelijk lange tijd de derde plaats in de Bundesliga.

Borussia Dortmund sloot vanmiddag het competitieseizoen af met een 2-2 gelijkspel tegen 1. FC Köln. Bij de thuisploeg nam aanvoerder Mats Hummels afscheid, hij transfereert deze zomer naar rivaal Bayern München.

[photo,97898,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen