Van de Looi: "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging"

Jw
23 mei 2016, 17:51   Bijgewerkt: 23 mei 2016, 19:29

Willem II maakte vandaag bekend dat Erwin van de Looi volgend seizoen voor de groep staat. De 44-jarige trainer was lange tijd werkzaam voor FC Groningen en was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe klus. Bij Willem II volgt hij Jurgen Streppel op.

"Na zestien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Willem II gevonden. Aan de gesprekken met de club heb ik een goed gevoel overgehouden. Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan", zegt Van de Looi op de website van zijn nieuwe club.

Algemeen directeur Berry van Gool legt uit waarom Willem II voor Van de Looi heeft gekozen. "Wij zijn blij met de komst van Erwin. De gesprekken die we hebben gehad waren zeer goed. Erwin is een jonge coach die met FC Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te zijn begonnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin in het nieuwe eredivisieseizoen", aldus de bestuurder.

Van de Looi ging bij FC Groningen de boeken in als de succesvolste trainer in de clubgeschiedenis. Onder zijn leiding behaalden de noorderlingen twee keer Europees voetbal én werd in 2015 de KNVB beker gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen