Ajax blaast traditionele voorbereiding in De Lutte af

Jw
30 mei 2016, 16:52

Ajax breekt komend seizoen in de voorbereiding met een 43-jarige traditie. De Amsterdamse club heeft besloten geen trainingskamp te beleggen in De Lutte, maar wijkt uit naar Oostenrijk om daar aan de conditie te werken.

In 1973 streek het Ajax van toenmalig sterspeler Johan Cruijff neer in het Twentse dorp, waarna de Nederlandse topclub er een gewoonte van maakte om zich er voor te bereiden op het seizoen. "We zijn teleurgesteld, maar we zagen het wel een beetje aankomen na het mislopen van de titel. We waren al volop bezig met de voorbereidingen voor de komst van Ajax", treurt SV De Lutte club-prominent Nico Weda tegenover AT5. De Lutte zal waarschijnlijk wel buitenlandse clubs verwelkomen, zoals het Southampton van Ronald Koeman.

De selectie van Ajax vertrekt op maandag 4 juli naar Mayrhofen in Oostenrijk. Daar zal de nieuwe trainer Peter Bosz (foto) zijn groep trainen, waarna de Amsterdammers het op 9 juli opnemen tegen een nog onbekende tegenstander. Ajax komt dit seizoen uit in de voorrondes van de Champions League, waardoor het al vroeg in het seizoen in vorm zal moeten zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen