"De Boer vond me op het middenveld niet goed genoeg"

31 mei 2016, 15:24

Rafael van der Vaart is sinds zijn transfer naar Real Betis in een uitzichtloze situatie beland, omdat hij het afgelopen seizoen amper aan spelen toekwam. De 109-voudig international had er dan ook wel oren naar om in de winterstop naar Ajax te verkassen, maar een verhuurperiode kwam er uiteindelijk niet van. 

"Ik heb in de winterstop nog gezegd: verhuur me maar een halfjaar aan Ajax, maar die zaten niet op mij te wachten", zo geeft Van der Vaart aan in de VARAgids. "Ik kwam alleen in aanmerking voor een rol als spits. Op het middenveld vonden ze mij niet goed genoeg, zei Frank de Boer. Dan houdt het op."

Van der Vaart behoorde tot dezelfde lichting als Johnny Heitinga, die wél zijn rentree maakte bij Ajax. Die liep echter uit op een teleurstelling. "Kijk nou toch eens hoe ze met Johnny zijn omgegaan. Je gaat mij toch niet vertellen dat Mike van der Hoorn een betere speler is dan Johnny? Wanneer je een speler als Heitinga haalt, moet je hem ook een eerlijke kans geven, vind ik."

Sowieso zit Van der Vaart niet meer op het puntje van zijn stoel als hij wedstrijden uit de Eredivisie bekijkt. "Met alle respect hoor, maar ik zie steeds minder spelers voor wie je naar het stadion gaat. Ik weet het niet, het lijkt wel alsof ze niks meer mogen… Alsof er helemaal geen creatieve spelers meer worden opgeleid."

Ook van het huidige Oranje heeft Van der Vaart geen hoge pet op. "Dat we ons niet gekwalificeerd hebben, is volgens mij allang geen pech meer. Voorheen was het toch ondenkbaar dat we verloren van IJsland?  Als ik sommige internationals zie, denk ik steeds vaker: doe eens normaal! Sommigen lopen erbij alsof ze een handgranaat in hun broekzak hebben zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen