Van der Vaart zou comeback bij Ajax 'heel mooi vinden'

1 juni 2016, 10:01

Rafael van der Vaart zei dinsdag nog dat Frank de Boer hem afgelopen winter niet goed genoeg vond als middenvelder, maar zou het mooi vinden als een terugkeer naar Ajax er alsnog van komt. De 33-jarige Heemskerker is bij Real Betis op een zijspoor beland en hoopt dat hij zijn carrière nieuw leven kan inblazen.

Bij Real Betis kwam Van der Vaart afgelopen seizoen amper aan spelen toe. Er wordt weleens gesproken over een gebrek aan fitheid, maar dat is volgens hem niet waar. "Mijn carrière is zeker niet over. Ik ben topfit en heb er nog zoveel zin in. Zo lang het kan, ga ik door. Ik ken de verhalen: dat ik niet fit zou zijn en vaak geblesseerd, maar dat is niet zo. Aan het begin van het seizoen bij Real Betis had ik een enkelkwetsuur, maar daarna was ik fit en heb ik alles meegetraind. Ik speelde alleen niet. Geen idee waarom niet", aldus de middenvelder tegen Voetbal International.

Vorig jaar kon Van der Vaart naar Ajax maar koos hij voor Spanje, in de winter wilde hij zelf naar Ajax maar zag De Boer dat niet zitten. "Geen idee of Ajax nu weer gaat spelen. Ik zou het heel mooi vinden. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik ben zo'n type. Dit is het mooiste wat er is. Ik sta overal voor open. Ik ga rustig bij een club in de Tweede Divisie spelen, zolang ik maar kan blijven voetballen", aldus de routinier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen