Engelse media: Reading presenteert Stam deze week

7 juni 2016, 09:27

Jaap Stam zal deze week gepresenteerd worden als hoofdtrainer van Reading FC, zo melden verschillende Engelse media. In een eerder stadium werd hij al in verband gebracht met de Engelse club en daar lijkt hij nu dus ook daadwerkelijk te tekenen. De oud-topverdediger krijgt bij Reading een contract voor twee seizoenen.

Stam was dit seizoen coach van Jong Ajax in de Jupiler League, maar wilde graag vertrekken om op eigen benen te staan als hoofdtrainer van een eerste elftal. Die kans krijgt hij nu van Reading, waar hij Brian McDermott opvolgt. Daarin speelt technisch directeur Brian Tevreden, die een Ajax-verleden heeft, een belangrijke rol.

Reading komt uit in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Daarin eindigde het dit seizoen op een teleurstellende zeventiende plek. Daaraan konden ook oud-Vitessenaar Lucas Piazon en de Nederlander Ola John, die voornamelijk als invaller binnen de lijnen kwam, niets veranderen. Ook Denzell Gravenberch speelt volgend seizoen in het blauw-wit van Reading.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen